Starship Corporation

Support Forum
It is currently Mon 15. Jul 2019, 23:45

All times are UTC [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
PostPosted: Fri 21. Jul 2017, 06:42 
Offline

Joined: Fri 23. Jun 2017, 08:45
Posts: 67
ship design, press it and you get a blue page, with next to nothing on it, press it again and game CTD
Attachment:
Untitled.jpg
Untitled.jpg [ 215.73 KiB | Viewed 2384 times ]



___________________________________________
ERROR in
action number 1
of Destroy Event
for object obj_nw_research:

In script delete_nw_research:
Error in code at line 6:
SS_FreeSound(global.sound_ui_buy_tech);
^
at position 22: Unknown variable sound_ui_buy_tech


Last edited by zakblood on Fri 21. Jul 2017, 06:46, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri 21. Jul 2017, 06:46 
Offline

Joined: Fri 23. Jun 2017, 08:45
Posts: 67
Quote:
please also send me your Local.db

Attachment:
Local.zip [40.22 KiB]
Downloaded 124 times


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri 21. Jul 2017, 06:49 
Offline

Joined: Fri 23. Jun 2017, 08:45
Posts: 67
crew management also broke

Sorry, the board attachment quota has been reached.

can't upload any more pictures it seems


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri 21. Jul 2017, 07:11 
Offline

Joined: Fri 23. Jun 2017, 08:45
Posts: 67
also it seems after the latest update, 2 files are or were missing, as running the steam validation check after the update added two missing files

so restarted the test from here, as above may be wrong with files / data missing etc


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri 21. Jul 2017, 07:42 
Offline

Joined: Fri 23. Jun 2017, 08:45
Posts: 67
again, loaded game, started game on a new save, and after what seemed like a few mins, game was broken with same message, exited steam, and re validated files again, and again it says 2 are missing, seems the game version is corrupting the game in some way?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri 21. Jul 2017, 08:39 
Offline

Joined: Fri 23. Jun 2017, 08:45
Posts: 67
just testing the theory out tbh, but it seems the inbuilt cheats are maybe what's giving me the errors, as if i just edit the saves, i'm not getting these which i can get if i use the cheat commands in game?

but will know more later and post findings


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri 21. Jul 2017, 08:53 
Offline

Joined: Fri 23. Jun 2017, 08:45
Posts: 67
Quote:
thank you for the reports!
please also send me your Local.db

Here are the cheats to help you with testing (sorry, for not telling you earlier):
Alt-U All tech unlocked
Ctrl+M add 10.000 mBTC
Alt+M subtract 10.000 mBTC


using these in game leads to files needing validating once used in steam for me, where as my manual attempts at save editing doesn't

as i'm only giving myself more money to buy all tech / research etc, i think i'll carry on with my method as this way i'm not getting the errors seen with the inbuilt cheats used i'm sorry to report, no idea why either, unless it's a windows 10 permissions thing?

so tested on that, and now testing with win 10 compatibility mode for win7, admin permission plus dpi off for app regarding scaling etc

imo game looks better, as i use high dpi 150 not default dpi of 96, which is on a 1920x1080 display size and now atm runs more stable for me

will post settings screenshots as soon as board lets me :ugeek:


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri 21. Jul 2017, 09:04 
Offline

Joined: Fri 23. Jun 2017, 08:45
Posts: 67
spoke too soon it seems

ERROR in
action number 1
of Destroy Event
for object obj_nw_research:

In script delete_nw_research:
Error in code at line 8:
sprite_delete(buildSprite);//sprite_add_sprite(ds_list_find_value(global.nw_roomlist[i],6));
^
at position 16: Unknown variable buildSprite


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri 21. Jul 2017, 09:06 
Offline

Joined: Fri 23. Jun 2017, 08:45
Posts: 67
went into crew management and loaded a ship and auto all for the advanced template ship and that worked fine, then tried to load another and do the same thing, this time on the normal one and got the message above


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri 21. Jul 2017, 09:07 
Offline

Joined: Fri 23. Jun 2017, 08:45
Posts: 67
seems to have hung the game with 1700mb of memory in use at the time, so not a high load either


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group